Svartzonker recept

Fiskgryta på roslagsgädda med asiatisk touch med parmesanaioli (10 port)


PARMESANAIOLI, 3,5 dl

2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
50 gr grovriven parmesan
2 dl matolja
salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Lägg allt utom oljan, salt och peppar i en bunke och mixa lätt med en stavmixer. Häll oljan i en tunn stråle samtidigt som stavmixern går. Smaka av med salt och svartpeppar.

 

2017_630_recept_vitlok_mm

 

FISKGRYTA
En filéad nyfångad 2 kilos gädda skuren i fina bitar
3 msk matolja
1 stor tärnad gul lök
3 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chili
3 cm strimlad ingefära
2 msk riven kokos
3 msk curry

3 tärnade stora potatisar
200 gr skivade jordärtskockor
1 tärnad röd paprika
3 dl passerade tomater
2 l vatten

salt och färskmald svartpeppar

1 näve hackad koriander

Gör så här:
Värm oljan i en stor kastrull fräs löken, vitlöken, chilin, ingefäran, kokosen och curryn 2-3 minuter. Häll på vattnet och passerade tomaterna. Koka upp och tillsätt potatisen, jordärtskockorna och paprikan. Sjud ca 15 min och smaka av med salt och peppar samt hälften av koriandern. Lägg i gäddan och koka upp, servera genast med aiolin och sprinkla över lite koriander.

En grönsallad med gurka och körsbärstomater smakar gott till.

Smaklig måltid, Svartzonker

 

FRÅN BETE TILL GÄDDA MED ASIATISK TOUCH