SVARTZONKER RECEPT

Fiskgryta på roslagsgädda med asiatisk touch med parmesanaioli

(10 port)


PARMESANAIOLI, 3,5 dl
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
50 gr grovriven parmesan
2 dl matolja
salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Lägg allt utom oljan, salt och peppar i en bunke och mixa lätt med en stavmixer. Häll oljan i en tunn stråle samtidigt som stavmixern går. Smaka av med salt och svartpeppar.


FISKGRYTA
En filéad nyfångad 2 kilos gädda skuren i fina bitar
3 msk matolja
1 stor tärnad gul lök
3 skivade vitlöksklyftor
1 skivad röd chili
3 cm strimlad ingefära
2 msk riven kokos
3 msk curry

3 tärnade stora potatisar
200 gr skivade jordärtskockor
1 tärnad röd paprika
3 dl passerade tomater
2 l vatten

salt och färskmald svartpeppar

1 näve hackad koriander

Gör så här:
Värm oljan i en stor kastrull fräs löken, vitlöken, chilin, ingefäran, kokosen och curryn 2-3 minuter. Häll på vattnet och passerade tomaterna. Koka upp och tillsätt potatisen, jordärtskockorna och paprikan. Sjud ca 15 min och smaka av med salt och peppar samt hälften av koriandern. Lägg i gäddan och koka upp, servera genast med aiolin och sprinkla över lite koriander.

En grönsallad med gurka och körsbärstomater smakar gott till.

Smaklig måltid!
Svartzonker